Sumant per La Marató a la 4a Cursa de Valldoreix

280 persones han participat a la 4a Cursa Sumant Capacitats, que ha tingut lloc aquest diumenge, 14 de desembre, a Valldoreix.

La cursa, adreçada a tot tipus de públic però, en especial, als col·lectius de persones amb necessitats especials, ha servit per inaugurar els 3 circuits adaptats i inclusius de Valldoreix, circuits que han nascut del treball conjunt entre l’EMD i la Fundació Itineràrium. Aquests circuits, segons ha explicat l’Eduard Jornet, creador dels recorreguts, “estan integrats en la natura i adaptats per a la pràctica esportiva de qualsevol persona”.

L’alcaldessa de San Cugat, Mercè Conesa, i el president de l’EMD, Josep Puig, també hi han participat.

Dos circuits de 4,75 i 3,6 km

La cursa ha constat de 2 recorreguts, un a peu i l’altre amb cadira de rodes. El recorregut a peu constava de 4,75 km amb un desnivell de 154 metres, mentre que el circuit per a persones amb dificultats de mobilitat tenia una distància de 3,6 km i un desnivell de 115 metres.

La Cursa Sumant Capacitats de Valldoreix és la quarta prova d’aquestes característiques que s’organitza a Catalunya, després de Llívia, Berga i Premià de Dalt. Està apadrinada pels campions del món de curses de muntanya Kilian Jornet i Núria Picas.

Amb La Marató de TV3

Tot i que la inscripció era gratuïta per a tots els participants, a l’arribada tots aquells que han volgut fer una donació per a la Marató de TV3 ho han pogut fer dipositant els diners en una urna solidària. L’EMD de Valldoreix ha fet un donatiu de 1.500 euros a la Marató, mentre que els valldoreixencs han aportat una suma total de 515 euros que la Fundació Itinerarium ha donat íntegrament per l’estudi de les malalties del cor.