Més de 200 persones estrenen el circuit inclusiu “Sumant capacitats” a la Serra de Marina

Santa Coloma és la 9ª ciutat del món que té un circuit inclusiu, amb la novetat d’un itinerari per a persones amb autisme. L’objectiu és millorar el temps d’oci i la pràctica esportiva a la muntanya de les persones amb diversitat funcional.

Aquest diumenge 15 de març s’ha estrenat a Santa Coloma el circuit inclusiu “Sumant Capacitats”, una iniciativa promoguda per la Fundació Itinerarium amb l’Ajuntament de Santa Coloma, per fomentar la pràctica esportiva, córrer i caminar, entre els col·lectius de persones que tenen més dificultats per motius de diversitat funcional i per a la gent gran. Més de 200 persones han participat en l’estrena del circuit, entre elles l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon; la diputada al Congrés i portaveu d’Esports, Carmen Sayós; i la creadora de la tipografia i membre del Projecte BOX21 de la Fundació Itinerarium, Anna Vives. També han estat presents en la jornada el dissenyador del circuit, expert en muntanya i pare de Kilian Jornet, Eduard Jornet, i el també representant de la Fundació Itinerarium, Marc Vives.

Dos recorreguts, un adaptat a persones amb autisme

Santa Coloma és una de les 9 ciutats de Catalunya que disposa d’un circuit “Sumant Capacitats”; com a novetat incorpora un recorregut adaptat a persones amb autisme. El circuit es troba al parc de la Serra de Marina i té dos recorreguts que s’inicien al final de la carretera de la Font de l’Alzina. Un de 3,7 quilòmetres i un altre de 2,1 quilòmetres apte per a cadira de rodes elèctrica, Joëlette (cadira de roda tot terrè) i Handbike (bicicleta de mans); incorpora senyalització amb panells i estaques permanents a la zona. Els panells mostren el mapa amb el recorregut, el desnivell i l’explicació del projecte i les estaques tenen dos colors diferents segon el recorregut. En tots dos casos s’utilitza el llenguatge Braille per a persones cegues.

En l’engegada d’aquest projecte han participat aportant alguna proposta diferents entitats de la ciutat, com Aspanide, CEMFI, Alquimistes Teatre, AMPA José Sol, Centre Assistencial Dr. Emili Mira-Centro de Salut Mental Martí i Julián, Funamment i APACCAT.