II Circuit inclusiu Sumant Capacitats a Berga

Núria Picas, padrina del projecte BOX21, no va faltar a la cita a la ciutat on viu actualment.

200 persones es van sumar a la festa de la inclusió organitzada per la Fundació Itinerarium i l’Ajuntament de Berga reivindicant que la muntanya és per tots i que sumant capacitats, ajudant-nos, som capaços d’arribar a qualsevol meta.

A les 10h del matí els participants van sortir de la esglèsia de Sant Bartomeu, passant per sota del cim de Nuet, fins a arribar, en un circuit d’anada i tornada, al mateix lloc de partida.
Pràcticament tot el recorregut és camí de terra, assequible per tots i les persones amb mobilitat reduïda el poden fer amb bicicletes adaptades. El recorregut té imatges molt interessants: masos, vegetació molt variada en un espai reduït, història (guerra carlista, trinxeres …). Olors, tacte i olfacte també tenen el seu espai. Passa també per Avià.
El circuit que puja a Nuet, el 2A, d’anada i volta, no és practicable amb cadira de rodes, però si amb Joëlette.

 

Anna Vives al costat del plafó permanent instal·lat al circuit de Berga

Circuit inclusiu Sumant Capacitats 2 – Berga
Kilómetres: 4,2
Color: rosa
Desnivell positiu: 102 metres
Desnivell negatiu: 102 metres

Circuit inclusiu Sumant Capacitats 2A – Berga
Kilómetres: 3,25
Color: blau
Desnivell positiu: 113 metres
Desnivell negatiu: 120 metres

 

La unió de totes les persones va mostrar la normalitat que és fer esport junts, independentment de les dificultats que tenim tots i sense cap guanyador. Guanyem tots/as.

Anna Garcia va fer el recorregut en Joëlette, va venir també una persona amb crosses i unes altres amb dificultats intel·lectuals i mentals, que no els van impedir, a cap dels participants, arribar tots/as a la meta.
Allí se’ls va lliurar una medalla en format galeta i una cinta esportiva HG-Anna Vives de regal. En acabar tots vam degustar pa amb tomàquet i botifarra.